Ευαγγελισμός

Η ιστορία του ανάγεται την περίοδο της τουρκοκρατίας, όταν έλαβε χώρα ο δεύτερος εποικισμός των Αρβανιτών, ο οποίος ήταν μικρότερης κλίμακας, και διήρκεσε έως τον 16ο  αιώνα. Ονομαζόταν «Δράμεσι» ή «Ντράμεσι» από τη λέξη «ντρούμσα» ένα είδος  τροφίμου που αποτελούσαν από μικρούς κόκκους αλευριού και το οποίο παρασκεύαζαν  οι κάτοικοι με ζεστό νερό. Μετονομάσθη Ευαγγελισμός , από το όνομα της κεντρικής Εκκλησίας στις 26 Ιουλίου του 1954 
Στην ανατολική πλευρά του οικισμού υπάρχουν τέσσερις Ιεροί Ναοί: Αγίου Νικολάου, Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, Αγίου Γεωργίου και Αγία Τριάδα και στη βόρεια πλευρά ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας.
Ένα μέρος των κατοίκων κατάγεται πιθανώς από Αρβανίτες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή κατά την περίοδο της τουρκοκρατίας, αν σκεφτούμε τα επώνυμα τους (κυρίως δισύλλαβα).Αν λάβουμε υπόψη τις πηγές καθώς και τα καλλιεργήσιμα εδάφη που υπάρχουν στην περιοχή, μπορούμε να πούμε ότι ίσως η περιοχή να είχε κατοίκους πολύ πιο πριν, χωρίς βέβαια να είναι γνωστή η χρονική περίοδος ή η ονομασία της τότε.

πηγη πληροφοριών site kavodoros «Σταμάτης Κυριακός»