Παραδοσιακά φαγητά

Κουρκουμπίνες !

Οι κουρκουμπίνες είναι το πιο ξακουστό ζυμαρικό όσο αναφορά τα τοπικά παραδοσιακά φαγητά του Καβοντόρου. Είναι λοιπόν ένα χειροποίητο ζυμαρικό που φτιάχνεται απο αλεύρι, νερό, αλάτι, τυρί παραδοσιακό, ζυμώνεται και γίνεται μια μάζα. Αυτό μετα το κάνουμε μικρά μπαστουνάκια και κόβουμε μικρά κομμάτια. Με τα δάχτυλα μας και με μία «συρτή» κίνηση δημιουργείται αυτό το βάθισμα στις κουρκουμπίνες. Τα βράζουμε όπως ακριβώς τα μακαρόνια και βγάζοντας τα, βάζουμε τυρί τριμμένο παραδοσιακό ή γαζάρα(μυζήθρα παραδοσιακή) και περιχύνουμε καυτό φρέσκο βούτυρο. Κατά παράδοση, στα χωριά όπως και στα τοπικά εστιατόρια της Καρύστου, οι κουρκουμπίνες συνοδεύονται με κόκκορα κοκκινιστό.